How to

Πως να εκμεταλλευθούν το Pinterest οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αν δεν έχετε ασχοληθει με το Pinterest ή δεν το θεωρείτε αποδοτικό κάνετε μεγάλο λάθος ! Αν δεν έχετε χρόνο βρείτε άνθρωπο να αναλάβει την παρουσία σας και στο Pinterest καθώς σε αυτό το άρθρο θα αναλυθεί η σημαντικότητά του και πως μπορούν να το εκμεταλλευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντα των χρηστών και στοχεύεστε σε αυτούς που έχουν άμεση ή έμεση συσχέτιση με τον τομέα της επιχείρησή σας. Αυτό φυσικά χρειάζεται μελέτη και χρόνο, αλλά το Pinterest σας βοηθάει στην αναζήτησή σας, με το Search Box και τις ανάλογες κατηγορίες με Pins χρηστών.

Επιλέξτε την κατηγορία που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ των χρηστών που θέλετε να στοχεύσετε.
Επιλέξτε την κατηγορία που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ των χρηστών που θέλετε να στοχεύσετε.

Επίσης μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας μέσω της αναζήτησής με λέξεις κλειδιά σχετικά με την επιχείρησή και θα εμφανιστούν πολλά και χρήσιμα αποτελέσματα για να προχωρήσετε στην εξέταση των χρηστών. Κάθε χρήστης ξεχωριστά μετράει !
Δημιουργήστε Πίνακες με Keywords
Ο κάθε πίνακας ξεχωριστά έχει την δική του σημασία και πρέπει να τον εκμεταλλευτείτε. Δημιουργήστε ένα πίνακα σχετικό με την επιχείρησή σας και στον τίτλο προσθέστε την λέξη κλειδί από την οποία θέλετε να προσελκύσετε κόσμο. Είναι το ξεκίνημα και η συνέχεια του χτισίματος του επαγγελματικού σας προφίλ  και εκεί είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Στο επαγγελματικό μου προφίλ μπορείτε να δείτε πίνακες με λέξεις κλειδιά αλλά και μερικά ανάλογα εξώφυλλα
Στο επαγγελματικό μου προφίλ μπορείτε να δείτε πίνακες με λέξεις κλειδιά αλλά και μερικά ανάλογα εξώφυλλα

Συμπληρώστε το Profile Description, τίτλους από πίνακες και περιγραφές για να σας ανακαλύψουν ευκολότερα στο Pinterest αλλά και στη Google. Μην ξεχνάτε ότι μέσω του Pinterest μπορείτε να δημιουργήσετε υψηλού επίπεδου SEO.
Ενημερώστε τους πίνακες με πλούσιο υλικό.
Πουλάτε προιόντα ? Χτίστε το νέο σας δωρεάν Εshop ! Κερδίστε με τους πίνακες και τα hyperlinks επισκεψημότητα και αυξήστε το engagement rate. Ανακαλύψτε τα πιο δημοφιλή topics με αναζητήσεις στο search και ξεκινήστε την αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες, αλλά πάρτε και ιδέες για το δικό σας επαγγελματικό προφίλ.

Οι πιο δημοφιλή πίνακες δεν είναι τυχαία δημοφιλής ! Μελετήστε τους και ξεκινήστε την στρατηγική σας με ιδέες και tips από αυτές
Οι πιο δημοφιλή πίνακες δεν είναι τυχαία δημοφιλής ! Μελετήστε τους και ξεκινήστε την στρατηγική σας με ιδέες και tips από αυτούς

Γεμίστε τα Board με περιεχόμενο αλλά μην ξεχνάτε οτι το εξώφυλλο στο κάθε ένα από αυτά είναι τεράστιας σημασίας για να δελεάσετε τον επισκέπτη. Μην βάζετε γενικευμένες εικόνες δεν θα βοηθήσουν. Δημιουργήστε ένα Infographic image μεσω του οποίου θα καταλαβαίνει άμεσα ο χρήστης τι περιέχει το κάθε Board.
Αν διαθέτετε Eshop τα Rich Pins είναι η τακτική σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Οι πληροφορίες και η τιμή θα μπουν στο νέο Rich Pin αυτόματα και βοηθάει ενεργά τον επισκέπτη να πραγματοποιήσει απευθείας μια αγορά. Το Place Pin θα προσφέρει στους επισκέπτες σας έναν χάρτη, τηλέφωνο και διεύθυνση για να σας εντοπίζουν που εδρεύετε.
Ολοκληρώνοντας το Pinterest χρειάζεται πολύ δουλειά για να αξιοπηθεί σωστά, τίποτα δεν είναι εύκολο άλλωστε για ποιοτικά αποτελέσματα σε αυτή την ζωή, αλλά χωρίς κανένα ενδοιασμό αξίζει τον κόπο !

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

  • […] Posted by Γεώργιος Χατζηθεοδοσίου on 31 Ιουλίου 2016 Μέχρι τώρα,  στο Pinterest η στόχευση διαφημίσεων έιχε βασικά εργαλεία. Υπήρχε περιορισμός επιλογών, όπως η τοποθεσία, η γλώσσα, η συσκευή και το φύλο. Πλέον το Pinterest Advertising  πρόσθεσε κάποια πολύ αναγκαία και χρήσιμα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο Google, το Facebook και το Twitter για αρκετό καιρό. Οι διαφημιστές πλέον έχουν τρεις νέους τρόπους για να προσεγγίσουν το κοινό του Pinterest με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα,  όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία το Pinterest Κουμπί δεν πρέπει να λείπει από καμία επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες και έχει επαγγελματική ταυτότητα On LIne. 1. Στόχευση Καταλόγου πελατών  Αυτή η επιλογή διαφήμισης είναι παρόμοια με την προσάρμοση κοινού του Facebook. Το εργαλείο Customer List Targeting σας βοηθά να προσεγγίσετε τους υπάρχοντες πελάτες σας στο Pinterest. Αφού ανεβάσετε μια λίστα με τους πελάτες (είτε emails ή διαφήμιση για κινητά ID) , το Pinterest θα κάνει ένα ανάλογο ταίριασμα της λίστα σας με την δική του βάση δεδομένων και στη συνέχεια σας επιτρέπει να προβάλλετε διαφημίσεις μόνο σε εκείνους τους χρήστες. 2.  Επαναστόχευση επισκεπτών Θέλετε να προσεγγίσετε άτομα που έχουν επισκεφτεί το site σας πριν πραγματοποιήσουν conversion ή κάποια αγορά ; Τώρα μπορείτε με την επιλογή επαναστόχευση επισκέπτη του Pinterest να το κάνετε με μεγάλη επιτυχία . Το  Pinterest ανέφερε ότι ή επαναστόχευση επισκέπτων έχει αυξησει το CTR από 3x για ορισμένες επιχειρήσεις που απέκτησαν από νωρίς πρόσβαση σε αυτή την επιλογή. Θα πρέπει να προσθέσετε το Pinterest’s conversion tag στην σελίδα σας απαραιτήτως. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ή αποκλείσετε τους ανθρώπους που έχουν: Επισκεφθεί την αρχική σας σελίδα. Έχουν κάνει εγγραφή. Έχουν προσθέσει στο καλάθι ένα προιόν. Έχουν προχωρήσει σε Check out. Τόσο το Twitter (προσαρμοσμένο κοινό από το διαδίκτυο) όσο και το Facebook (Προσαρμοσμένο κοινό από την ιστοσελίδα σας) προσφέρουν την δυνατότητα του Remarketing. 3. Lookalike Targeting Αυτή η επιλογή στόχευσης, την οποία το Facebook αποκαλεί  Lookalike Audiences, θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά από ένα κοινό που καθορίζετε (π.χ., μια λίστα με τους πελάτες σας). Το Pinterest να σημειωθεί ότι, στις αρχές όπου έκανε τις δοκιμές, αυτή η επιλογή στόχευσης αύξησε τα CTRs έως και 63% με αυξημένη εμβέλεια μέχρι και 30x. Μια μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να ασχοληθεί και με το στήσιμο της σελίδας, καθώς ξεκινάει από το 0. Διαβάστε πως να εκμεταλλευτείτε το Pinterest. […]

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας