Συμβουλές SEO

Google SEO οδηγός για πρώτη σελίδα στις μηχανές αναζήτησης

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω όλες τις βασικές παραμέτρους που καθορίζουν την έννοια του SEO όπως και πως να προωθήσετε μια ιστοσελίδα στη πρώτη σελίδα στη Google. Ναι για μένα η Google είναι κοπέλα.

Έχετε ακούσει πιθανότατα για SEO και εάν δεν το έχετε ήδη, ρίξτε μια ματιά στον ορισμό του τι είναι SEO. Κατανοώντας ότι το SEO είναι “η διαδικασία επηρεασμού της προβολής ενός ιστότοπου ή μιας ιστοσελίδας σε μια μηχανή αναζήτησης, τα απλήρωτα αποτελέσματα “δεν σας βοηθούν πραγματικά να απαντήσετε σε σημαντικές ερωτήσεις για την επιχείρησή σας και τον ιστότοπό σας, όπως:

1.Πώς μπορείτε, για τον ιστότοπό σας ή τον ιστότοπο της εταιρείας σας, να “βελτιστοποιήσετε” τις μηχανές αναζήτησης;
2.Πώς ξέρετε πόσο χρόνο ξοδεύετε για SEO;
3.Πώς μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις “καλές” συμβουλές SEO από “κακές” ή επιβλαβείς συμβουλές SEO;

Αυτό που είναι πιθανό να σας ενδιαφέρει ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ή υπάλληλος είναι πώς μπορείτε πραγματικά να αξιοποιήσετε το SEO για να σας βοηθήσουν να οδηγήσετε πιο σχετικό traffic, να αυξήσετε τις πωλήσεις πωλήσεις και τα τελικά έσοδα να μετουσιώνονται σε κέρδος για την επιχείρησή σας. Σε αυτά θα επικεντρωθούμε σε αυτόν τον οδηγό.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για πράγματα στη Google. To traffic από τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό για μια επιχείρηση όχι μόνο επειδή υπάρχει πολλή κίνηση στη σελίδα, αλλά επειδή υπάρχει συγκεκριμένη, υψηλού επιπέδου επισκεψιμότητα.

Αν προσφέρετε για παράδειγμα υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων τότε, θα πρέπει να επικεντρωθείτε αρχικώς στις πιο δημοφιλείς σχετικές αναζητήσεις και να αναλύσετε τον ανταγωνισμό. Μερικές από τις λέξεις που πρέπει επικεντρωθείτε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι λέξεις, φράσεις κλειδιά : ανάκτηση αρχείων, ανάκτηση δεδομένων, επαναφορά αρχείων, επαναφορά δεδομένων με όλα τα περαιτέρω σχετικά αποτελέσματα για κάθε συσκευή που πραγματοποιείται η ανάκτηση. Αυτός είναι και ο πρώτος βασικός κανόνας για να μπορέσε να προσεγγίσετε σχετική επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.

Οι χρήστες αναζητούν κάθε είδους πράγματα που σχετίζονται άμεσα με την επιχείρησή σας. Πέρα από αυτό, οι αναζητούν επίσης όλα τα είδη των αναζητήσεων που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Οι σχετικές αναζητήσεις δημιορυγούν περισσότερες ευκαιρίες για να συνδεθεί μια επιχείρηση με αυτούς τους ανθρώπους και να βοηθήσουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους, να λύσουν τα προβλήματά τους και να γίνουν ένας έμπιστος πόρος για αυτούς.

Τι πραγματικά λειτουργεί για την οδήγηση της επισκεψιμότητας σε μια σελίδα από τις μηχανές αναζήτησης;

Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητας  στον κόσμο. Αυτό μπορεί να διαφέρει για κάθε ξεχωριστό τομέα, αλλά είναι πιθανό ότι η Google είναι ο κυρίαρχος παίκτης στα αποτελέσματα αναζήτησης που θα ήθελε να εμφανιστεί η επιχείρησή σας ή ο ιστότοπός σας και οι βέλτιστες πρακτικές που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό θα βοηθήσουν να τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας και το περιεχόμενό του σε άλλες μηχανές αναζήτησης, επίσης.

Ανεξάρτητα από τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, τα αποτελέσματα αναζήτησης αλλάζουν διαρκώς. Η Google έχει ενημερώσει ιδιαίτερα πολλά πράγματα που περιβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσουν ιστότοπους μέσω πολλών διαφορετικών παραμέτρων. Πολλοί από τους ευκολότερους και φθηνότερους τρόπους να φτάσουν οι σελίδες σας στην κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνοι τα τελευταία χρόνια.

Τι λειτουργεί; Πώς καθορίζει η Google ποιες σελίδες θα επιστρέψουν ως απάντηση σε αυτό που αναζητούν οι χρήστες; Πώς αποκτάτε όλη αυτή την πολύτιμη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας;

Ο αλγόριθμος της Google είναι εξαιρετικά περίπλοκος και θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Η Google αναζητά σελίδες που περιέχουν πληροφορίες υψηλής ποιότητας σχετικά με το ερώτημα του ερευνητή.
Προσδιορίζουν τη συνάφεια με την “ανίχνευση” (ή την ανάγνωση) του περιεχομένου του ιστότοπού σας και την αξιολόγηση (αλγοριθμικά) αν αυτό το περιεχόμενο είναι συναφές με το τι ψάχνει ο ερευνητής, βασιζόμενος κυρίως στις λέξεις-κλειδιά που περιέχει.
Προσδιορίζουν την “ποιότητα” με διάφορα μέσα, αλλά μεταξύ αυτών εξακολουθεί να είναι ο αριθμός και η ποιότητα άλλων ιστοτόπων που συνδέονται με τη σελίδα σας και με τον ιστότοπό σας ως σύνολο. Για να το θέσω εξαιρετικά απλά: Εάν οι μόνοι ιστότοποι που συνδέονται με την ιστοσελίδα σας είναι ιστολόγια που δεν έχει συνδέσει κανένας άλλος στο διαδίκτυο και ο δικτυακός τόπος μου παίρνει συνδέσμους από αξιόπιστα μέρη που συνδέονται συχνά, όπως το CNN.com , ο ιστότοπός μου θα είναι πιο αξιόπιστος (και θεωρείται ότι είναι υψηλότερης ποιότητας) από τη δική σας.
Όλο και περισσότερο, επιπλέον στοιχεία ζυγίζονται από τον αλγόριθμο της Google για να καθορίσουν πού θα τοποθετηθεί ο ιστότοπός σας, όπως:

Πώς οι άνθρωποι ασχολούνται με τον ιστότοπό σας (Βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και μένουν στον ιστότοπό σας ή αναπηδούν στη σελίδα αναζήτησης και κάνουν κλικ σε άλλον σύνδεσμο; Ή απλώς αγνοούν την καταχώρησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και ποτέ δεν κάνουν κλικ; ),
Η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας και η “φιλική προς το κινητό”
Πόσο μοναδικό περιεχόμενο έχετε (σε σχέση με το πολύ “λεπτό” περιεχόμενο χαμηλής αξίας ή το διπλό περιεχόμενο)
Υπάρχουν εκατοντάδες παράγοντες κατάταξης που ο αλγόριθμος της Google εξετάζει ως απάντηση στις αναζητήσεις και ενημερώνουν και βελτιώνουν συνεχώς τη διαδικασία τους.

Πλέον όμως δεν αρκεί να εφαρμόσετε ότι διαβάζετε στο διαδίκτυο για να μπείτε στη πρώτη σελίδα στη Google. Το SEO, εφόσον δεν έχει δουλευτεί σωστά σε μια ιστοσελίδα χρειάζεται κόπο και χρόνο αλλά και σωστή μεθοδολογία ανάλογα φυσικά με τον ανταγωνισμό του κάθε τομέα.

Διαβάστε αναλυτικά για το πως να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας στη πρώτη σελίδα της Google.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας