Reviews παιχνιδιών

Fallout 4 Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Το Fallout 4 είναι ένα action role-playing game που αναπτύχθηκε από τη Bethesda Game Studios και εκδόθηκε από τη Bethesda Softworks. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη δόση στη σειρά Fallout και κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 10 Νοεμβρίου 2015 για τα Microsoft Windows, το PlayStation 4 και το Xbox One. Το Fallout 4 βρίσκεται μέσα σε ένα ανοιχτό παγκόσμιο μετα-αποκκαλυπτικό περιβάλλον που περιλαμβάνει την πόλη της Βοστόνης και τη γύρω περιοχή της Μασαχουσέτης γνωστή ως “The Commonwealth”. Η κύρια ιστορία πραγματοποιείται το έτος 2287, δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του Fallout 3 και 210 χρόνια μετά τον “Μεγάλο Πόλεμο”, ο οποίος προκάλεσε καταστροφικές πυρηνικές καταστροφές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε : The Elder Scrolls V: Skyrim Review – Κυκλοφορεί για PS3, PS4, Xbox 360, One, PC, Switch

Ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που ονομάζεται “Sole Survivor”, ο οποίος εξέρχεται από μια μακροχρόνια κρυογονική στάση στο Vault 111, ένα υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο. Αφού είδε τη δολοφονία του συζύγου τους και την απαγωγή του γιου του, ο μοναδικός επιβιβαζόμενος μπαίνει στην Κοινοπολιτεία για να αναζητήσει το αγνοούμενο τέκνο τους. Ο παίκτης θα εξερευνήσει στη συνέχεια το ερειπωμένο κόσμο του παιχνιδιού, θα ολοκληρώσει διάφορες αναζητήσεις, θα βοηθήσει τις φατρίες και θα αποκτήσει πόντους εμπειρίας για να ανεβάσει και να αυξήσει τις ικανότητες του χαρακτήρα τους.

Τα νέα χαρακτηριστικά της σειράς περιλαμβάνουν την ικανότητα ανάπτυξης και διαχείρισης των οικισμών και ένα εκτεταμένο σύστημα επεξεργασίας, όπου τα υλικά που καθαρίζονται από το περιβάλλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ναρκωτικών και εκρηκτικών, την αναβάθμιση όπλων και οπλισμού, την κατασκευή, την παροχή και τη βελτίωση των οικισμών. Το Fallout 4 σηματοδοτεί επίσης το πρώτο παιχνίδι της σειράς που διαθέτει πλήρη φωνητική δράση για τον πρωταγωνιστή.

Το Fallout 4 έλαβε θετικές κριτικές από τους επικριτές, με πολλές από αυτές να επικεγκτρώνονται στο παγκόσμιο βάθος, την ελευθερία των παικτών, το συνολικό περιεχόμενο, τη χειροτεχνία και το soundtrack, ενώ η κριτική απευθυνόταν κυρίως σε οπτικά και τεχνικά θέματα του παιχνιδιού. Το Fallout 4 ήταν μια εμπορική και κρίσιμη επιτυχία, δημιουργώντας 750 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την κυκλοφορία του, και έλαβε πολλά βραβεία από διάφορες ιστοσελίδες και βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων βραβείων για το παιχνίδι της χρονιάς και το καλύτερο παιχνίδι στην Ακαδημία Διαδραστικές Τέχνες & Επιστήμες και Βραβεία Βρετανικών Ακαδημιών. Η Bethesda κυκλοφόρησε έξι πρόσθετα περιεχομένου για download, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων Far Harbour και Nuka-World.

Το Fallout 4 είναι ένα παιχνίδι δράσης που διαδραματίζεται σε ένα ανοιχτό περιβάλλον. Το Game είναι παρόμοιο με το Fallout 3 και το Fallout: New Vegas, τις δύο προηγούμενες πρωτογενείς επαναλήψεις της σειράς. Τα χαρακτηριστικά επιστροφής περιλαμβάνουν μια κάμερα που μπορεί να μεταβεί μεταξύ προοπτικής πρώτου προσώπου και τρίτου προσώπου. Το Fallout 4 εισάγει χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ένα πολυστρωματικό σύστημα θωράκισης,  base-building, ένα σύστημα διαλόγου που περιλαμβάνει 111.000 γραμμές διαλόγου, ένα σύστημα χειροτεχνίας που υλοποιεί κάθε λοφώδες αντικείμενο στο παιχνίδι. Οι εχθροί όπως οι Mole Rats, Raiders, Super Mutants, Deathclaws και Feral Ghouls επιστρέφουν στο Fallout 4, μαζί με τον σύντροφο Dogmeat .

Βαθμολογία : Dishonored 2 Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί ελεύθερα στον κόσμο του παιχνιδιού και να αφήσει μια συζήτηση ανά πάσα στιγμή. Εάν ο παίκτης έχει ανακαλύψει μια συγκεκριμένη τοποθεσία, μπορεί να ταξιδέψει γρήγορα σε αυτό. Επίσης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει τα όπλα. Το Fallout 4 περιλαμβάνει πάνω από 50 όπλα, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν με ποικίλες τροποποιήσεις, όπως οι τύποι βαρελιών και η εστίαση με λέιζερ, με πάνω από 700 διαθέσιμες τροποποιήσεις. Το Power Armor έχει επανασχεδιαστεί ώστε να μοιάζει περισσότερο με όχημα από ένα εξοπλισμένο κοστούμι πανοπλίας και μπορεί να τροποποιηθεί επιτρέποντας στον παίκτη να προσθέσει στοιχεία όπως ένα jetpack ή επιλέγοντας ξεχωριστά είδη θωράκισης για κάθε τμήμα του κοστουμιού.

Ένα νέο χαρακτηριστικό της σειράς είναι η ικανότητα βιοτεχνίας και αποδόμησης οικισμών και κτιρίων. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει μερικά αντικείμενα και δομές εντός παιχνιδιού και να τα χρησιμοποιήσει για να χτίσει ελεύθερα τις δικές τους δομές. Επιπλέον, οι πόλεις μπορούν να τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό δίκτυο. Οι έμποροι και οι non-player characters μπορούν να κατοικούν στους οικισμούς του παίκτη, για τους οποίους ο παίκτης πρέπει να προσφέρει τροφή με την καλλιέργεια τροφής σε αυτοσχέδια μπαλώματα και την κατασκευή δοκών νερού. Ο παίκτης μπορεί να χτίσει διάφορες άμυνες γύρω από τους οικισμούς τους, όπως πυργίσκους και παγίδες, για να υπερασπιστεί τις τυχαίες επιθέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας