Συμβουλές SEO

Google Rankbrain – Ο νέος αλγόριθμος που αλλάζει τα δεδομένα

Αν είστε σοβαροί SEO Marketers, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις ιστοσελίδες που δουλεύετε σύμφωνα με τον νέο αλγόριθμο RankBrain. Γιατί;

Λοιπόν, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το RankBrain είναι το τρίτο σημαντικότερο σημείο κατάταξης της Google. Και γίνεται όλο και πιο σημαντικό κάθε μέρα. Στον σημερινό οδηγό θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αλγόριθμο RankBrain της Google.

Διαβάστε : Προώθηση Eshop – Πως να διαφήμισω το eshop μου στη Google

Τι είναι το Google RankBrain;

Το RankBrain είναι ένας αλγόριθμος εκμάθησης μηχανών (AI) που χρησιμοποιεί η Google για να ταξινομήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Βοηθά επίσης τη Google να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τα ερωτήματα αναζήτησης.

Τι κάνει όμως το RankBrain διαφορετικό;

Εν ολίγοις, το RankBrain τροποποιεί τον αλγόριθμο από μόνο του.

Ανάλογα με τη λέξη-κλειδί, το RankBrain θα αυξήσει ή θα μειώσει τη σημασία των backlinks, της φρεσκάδας του περιεχομένου, του μήκους του περιεχομένου, της εξουσιοδότησης τομέα κλπ.

Στη συνέχεια, εξετάζει πώς αλληλεπιδρούν οι ερευνητές της Google με τα νέα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν οι χρήστες προτιμούν καλύτερα τον νέο αλγόριθμο, παραμένει. Εάν όχι, το RankBrain επαναφέρει τον παλιό αλγόριθμο.

Το κορυφαίο :

Η Google ζήτησε από μια ομάδα μηχανικών της Google να προσδιορίσουν την καλύτερη σελίδα για μια δεδομένη αναζήτηση. Ρώτησαν επίσης το RankBrain. Το RankBrain ξεπέρασε τους παραγωγικούς μηχανικούς της Google κατά 10%!

Διαβάστε αναλυτικά.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας