Δωρεάν Προγράμματα Προγράμματα

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό Android ως κάμερα Web για τον υπολογιστή σας

Δεν έχετε μια κάμερα web, αλλά πρέπει να εγγράψετε ένα βίντεο για το Facebook ή το YouTube; Ίσως έχετε ήδη μια κάμερα web και θέλετε να προσθέσετε μια δεύτερη κάμερα στο setup σας;

Το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό σας Android και μια κατάλληλη εφαρμογή. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Android smartphone σας ως κάμερα web.

Γιατί να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο Android ως κάμερα Web;

Αν και έχουν ενσωματωθεί σε πολλές οθόνες και υπολογιστές all-in-one, δεν έχουν όλες μια κάμερα web. Οι περιφερειακές κάμερες web είναι δημοφιλείς, αλλά μπορούν να αποδειχθούν δύσκολο να εγκατασταθούν και να διατηρηθούν ακόμα και όταν έχουν ρυθμιστεί σωστά.

Αναμφισβήτητα η καλύτερη – ίσως πραγματικά η μόνη επιλογή που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το DroidCam. Πρόκειται για μια εφαρμογή Android που μετατρέπει το smartphone σας (και αν έχετε μια καλή συσκευή για να το λειτουργήσετε) σε μια εύχρηστη, φορητή κάμερα web.

Πρόκειται να ανακαλύψετε πόσο απλό είναι να μετατρέψετε τη συσκευή σας Android σε κάμερα web. Αλλά πριν το κάνετε αυτό, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη σταθερότητα.

Κανείς δεν θέλει να παρακολουθήσει μια ροή βίντεο όπου η εικόνα συνεχώς κουνιέται γύρω και θολώνει. Για να ξεπεραστεί αυτό, θα πρέπει να βρείτε κάπου ένα σημείο να σταθεί το τηλέφωνό σας. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως ένα Popsocket, ή ακόμα και τούβλα Lego.

Εφόσον διαθέτετε κάποια μέσα στήριξης του τηλεφώνου σας, η ροή βίντεο πρέπει να είναι καθαρή και σταθερή. Μπορεί να έχετε μια θήκη που σας επιτρέπει να σταθεροποιήσετε το τηλέφωνο. Εάν όχι, κοιτάξτε ένα τρίποδο σχεδιασμένο για smartphones.

Ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσετε

Το DroidCam διατίθεται σε δύο μέρη: μια δωρεάν εφαρμογή Android από το Google Play (με διαθέσιμη την έκδοση Premium) και το στοιχείο υπολογιστή-πελάτη για υπολογιστές, το οποίο διατίθεται από το Dev47Apps για Windows και Linux.

Ξεκινήστε εγκαθιστώντας την εφαρμογή Android. Με αυτό, κάντε την προσοχή σας στον υπολογιστή σας. Μετά τη λήψη αυτής της εφαρμογής, αποσυνδέστε και εκτελέστε την, ακολουθώντας οποιεσδήποτε οδηγίες στην οθόνη.

Μόλις ξεκινήσει, θα εμφανιστεί μια ερώτηση για την εισαγωγή της διεύθυνσης IP για το DroidCam. Αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο να βρείτε – απλώς εκτελέστε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, καθώς και τον αριθμό θύρας. Πίσω στον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας, θα παρατηρήσετε ότι είναι δυνατή η ροή ήχου από το τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ποιότητα του βίντεο. Επιλέξτε από χαμηλή, κανονική και υψηλή.

Εάν επιλέξετε να συνδεθείτε μέσω USB, το μόνο που χρειάζεστε είναι το καλώδιο USB που συνοδεύει το τηλέφωνό σας.

Όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ξεκινήσετε τη ροή. Στη συνέχεια, η εφαρμογή για κινητά θα στείλει την εικόνα από τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή σας. Για συσκευές με δύο κάμερες, πατήστε το κουμπί Ρυθμίσεις στην εφαρμογή για κινητά και ελέγξτε το κατάλληλο πλαίσιο για να μεταβείτε στη φωτογραφική μηχανή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας