How to

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που ανοίγει και κλείνει

 Ο υπολογιστής σας απενεργοποιείται από μόνος του αμέσως ή σε κάποιο σημείο πριν φορτωθεί το λειτουργικό σύστημα; Εάν ναι, μπορεί να αντιμετωπίζετε οτιδήποτε από ένα ηλεκτρικό σύντομο έως ένα σοβαρό ζήτημα υλικού.

Eπειδή υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο υπολογιστής σας μπορεί να τερματίζεται μόνος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης, είναι σημαντικό να προχωρήσετε σε μια λογική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων όπως αυτή που περιγράφουμε παρακάτω.

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που ενεργοποιείται και στη συνέχεια απενεργοποιείται


Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να πάρει από λεπτά έως ώρες ανάλογα με το γιατί ο υπολογιστής σβήνει τόσο γρήγορα μετά την ενεργοποίησή του.

Αντιμετωπίστε την αιτία του κωδικού μπιπ, υποθέτοντας ότι έχετε την τύχη να ακούσετε ένα. Ένας κώδικας μπιπ θα σας δώσει μια πολύ καλή ιδέα για το πού ακριβώς να ψάξετε για την αιτία της απενεργοποίησης του υπολογιστή σας.

Εάν δεν διορθώσετε το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε εδώ και να συνεχίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων με τις πιο γενικές πληροφορίες παρακάτω.

Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας έχει ρυθμιστεί σωστά. Εάν η τάση εισόδου για το τροφοδοτικό δεν ταιριάζει με τη σωστή ρύθμιση για τη χώρα σας, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην παραμένει ενεργοποιημένος.

2.Είναι πιθανό ο υπολογιστής σας να μην ενεργοποιείται καθόλου εάν αυτός ο διακόπτης είναι λάθος, αλλά μια λανθασμένη τάση τροφοδοσίας μπορεί επίσης να προκαλέσει την απενεργοποίηση του υπολογιστή σας.

3.Ελέγξτε για αιτίες electrical shorts μέσα στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι πολύ συχνά η αιτία του προβλήματος, όταν ο υπολογιστής λειτουργεί για ένα δευτερόλεπτο ή δύο, αλλά μετά απενεργοποιείται εντελώς.

4.Ελέγξτε την παροχή ρεύματος. Ακριβώς επειδή ο υπολογιστής σας άνοιξε για λίγα λεπτά δεν σημαίνει ότι η τροφοδοσία του υπολογιστή σας λειτουργεί σωστά. Από την εμπειρία μας, το τροφοδοτικό τείνει να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του υλικού και είναι πολύ συχνά η αιτία της απενεργοποίησης του υπολογιστή από μόνο του.

5.Αντικαταστήστε το τροφοδοτικό σας αν αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας.

6.Ελέγξτε το κουμπί τροφοδοσίας στο μπροστινό μέρος της θήκης του υπολογιστή σας. Αν το κουμπί τροφοδοσίας παρουσιάζει βραχυκύκλωμα ή ακόμα και κολλήσει στη θήκη, ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο ο υπολογιστής απενεργοποιείται από μόνο του.

7.Αντικαταστήστε το κουμπί τροφοδοσίας εάν αποτύχει η δοκιμή σας ή εάν υποψιάζεστε ότι δεν λειτουργεί σωστά.

8.Επανατοποθετήστε τα πάντα στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Η επαναφορά θα επαναφέρει όλες τις συνδέσεις μέσα στον υπολογιστή σας, οι οποίες μπορεί να έχουν χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου.

9.Δοκιμάστε να επαναφέρετε τα παρακάτω και στη συνέχεια να δείτε αν ο υπολογιστής σας παραμένει αναμμένος:

10.Επανατοποθετήστε όλα τα εσωτερικά δεδομένα και τα καλώδια τροφοδοσίας

11.Επανατοποθετήστε ξανά τις μονάδες μνήμης

12.Επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης

13.Επανατοποθετήστε την CPU μόνο εάν υποπτευθείτε ότι ενδέχεται να έχει χαλαρώσει ή να μην έχει εγκατασταθεί σωστά.Το αποκαλούμε χωριστά μόνο επειδή η πιθανότητα χαλάρωσης μιας CPU είναι πολύ λεπτή και επειδή η εγκατάσταση ενός είναι μια ευαίσθητη εργασία. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία αν είστε προσεκτικοί, οπότε μην ανησυχείτε!

14.Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας μόνο με βασικό εξοπλισμό. Ο σκοπός εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του υπολογιστή σας να ενεργοποιηθεί.

15.Αν ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος και παραμείνει αναμμένος, μόνο με βασικό εξοπλισμό, προχωρήστε στο Βήμα 13.

16.Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να απενεργοποιείται μόνος του, προχωρήστε στο Βήμα 14.

Σημαντικό: Αυτό το βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι αρκετά εύκολο για να ολοκληρωθεί οποιοσδήποτε, δεν λαμβάνει ειδικά εργαλεία και μπορεί να δώσει πολλές πολύτιμες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι ένα βήμα για να παραλείψετε εάν, μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να κλείνει από μόνη της.

17.Επανεγκαταστήστε κάθε κομμάτι μη βασικού υλικού, ένα συστατικό κάθε φορά, δοκιμάζοντας τον υπολογιστή σας μετά από κάθε εγκατάσταση.

18.Δεδομένου ότι ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος μόνο με το απαραίτητο υλικό που έχει εγκατασταθεί, τα στοιχεία αυτά λειτουργούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι μία από τις συσκευές που αφαιρέσατε προκαλεί τον υπολογιστή σας να απενεργοποιείται από μόνoς του. Τοποθετώντας κάθε συσκευή πίσω στον υπολογιστή σας και δοκιμάζοντας μετά από κάθε εγκατάσταση, θα βρείτε τελικά το υλικό που προκάλεσε το πρόβλημά σας.

Αντικαταστήστε το ελαττωματικό υλικό μόλις το εντοπίσετε. 

19.Δοκιμάστε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια κάρτα αυτοματισμού Power On. Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να απενεργοποιείται μόνος του χωρίς να έχει εγκατασταθεί τίποτα άλλο από το απαραίτητο υλικό PC, μια κάρτα POST θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι του εναπομείναντος υλικού είναι το φταίξιμο.

Αν δεν είστε ήδη κάτοχος και δεν επιθυμείτε να αγοράσετε μια κάρτα POST, μεταβείτε στο Βήμα 16.

20.Αντικαταστήστε κάθε κομμάτι βασικού υλικού στον υπολογιστή σας με ένα “γνωστό καλό” πανομοιότυπο ή ισοδύναμο ανταλλακτικό υλικό, ένα συστατικό κάθε φορά, για να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι υλικού προκαλεί αυτόματα την απενεργοποίηση του υπολογιστή σας. Ελέγξτε μετά από κάθε αντικατάσταση υλικού για να προσδιορίσετε ποια συσκευή είναι ελαττωματική.

21.Τέλος, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή από την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Δυστυχώς, αν δεν έχετε κάρτα POST και επίσης χωρίς ανταλλακτικά που μπορείτε να ανταλλάξετε μέσα και έξω, είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο κομμάτι του υλικού του βασικού υπολογιστή σας είναι ελαττωματικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε λίγες επιλογές από το να βασίζεστε σε άτομα ή εταιρείες που έχουν αυτούς τους πόρους.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας