Ανάκτηση δεδομένων

Ανάκτηση δεδομένων και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η απώλεια δεδομένων

Καλύτερες υπηρεσίες ανάκτησης σκληρού δίσκου για το 2019

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να είναι ένας επιχειρηματικός δολοφόνος εάν συμβαίνει σε λανθασμένες περιπτώσεις. Χωρίς την κατάλληλη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή εάν τα αντίγραφα ασφαλείας είναι επίσης διακυβευμένα, ένα τεράστιο σενάριο απώλειας δεδομένων μπορεί να είναι καταστροφικό, αλλά όχι μη αναστρέψιμο, εάν αντιμετωπιστεί σωστά.

Η απώλεια δεδομένων συμβαίνει όταν δεν το περιμένετε και έρχεται σε πολλές μορφές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσετε αμέσως σε μια υπηρεσία ανάκτησης. Το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε μέσω του διαδικτύου, μπορεί να επιλύσει απλά ζητήματα απώλειας δεδομένων, όπως τυχαία διαγραφή, επαναδιαμόρφωση και διαγραμμένα διαμερίσματα. Αυτό συνήθως αναφέρεται ως απώλεια λογικών δεδομένων. Προσδιορίστε αν μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας με λογισμικό πριν πάτε σε μια υπηρεσία ανάκτησης, η οποία θα είναι πιο ακριβή.

Η επιχείρησή σας εξαρτάται από τα δεδομένα σας. Χωρίς αυτό, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Είναι πιθανό να κάνετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας ή να το αποθηκεύσετε σε διακομιστές RAID για πλεονασμό. Ωστόσο, τα αντίγραφα ασφαλείας και ο πλεονασμός αποτυγχάνουν κατά καιρούς. Οι σκληροί δίσκοι, όπως οποιοσδήποτε μηχανισμός με κινούμενα μέρη, διασπώνται με την πάροδο του χρόνου. Όπως ένας λαμπτήρας, τελικά πρέπει να αντικατασταθe;i. Τα απρόβλεπτα ατυχήματα ή καταστροφές μπορούν να εξαλείψουν τους σκληρούς σας δίσκους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα σας έχουν χαθεί ολοκληρωτικά.

Τιμολόγηση – Διαπραγμάτευση

Οι υπηρεσίες ανάκτησης σκληρού δίσκου είναι εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν πιο εκτεταμένα προβλήματα στο σκληρό δίσκο, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών βλαβών, καταστροφής δεδομένων και σωματικών βλαβών από καταστροφές. Εάν ο σκληρός σας δίσκος υπέστη βλάβη από πυρκαγιά ή πλημμύρα, οι υπηρεσίες ανάκτησης είναι ο μόνος τρόπος. Διαλύουν φυσικά το σκληρό δίσκο σε περιβάλλον καθαρού χώρου για να εξετάσουν τις πραγματικές πλατφόρμες όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα και να σώσουν αυτά τα δεδομένα με διάφορα εργαλεία. Συνήθως, θα στείλετε το σκληρό σας δίσκο στην υπηρεσία ή θα το αφήσετε σε ένα από τα τοπικά γραφεία της εταιρείας ή στις θέσεις παραλαβής.

Όπως και με το λογισμικό αποκατάστασης στοιχείων, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορείτε να ανακτήσετε το 100% των δεδομένων σας μετά από μια καταστροφή, γυρίζοντας σε μια υπηρεσία ανάκτησης σκληρού δίσκου. Ορισμένες μονάδες δίσκου μπορεί να είναι πάρα πολύ κατεστραμμένες για τυχόν δεδομένα που πρόκειται να εξαχθούν. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων που μπορείτε να αποκαταστήσετε . Η ανάκτηση δεδομένων δεν πρέπει ποτέ να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά την απώλεια δεδομένων.

Οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων από SSD δίσκο σπάνια προσφέρουν κατ ‘αποκοπή τιμές – στην πραγματικότητα, συνιστούμε να αποφεύγετε αυτές που κάνουν. Με τους πολλούς διαφορετικούς τύπους και μοντέλα συσκευών αποθήκευσης δεδομένων, διαφορετικές ποσότητες και τύπους αποθηκευμένων δεδομένων και την ποικιλία των ζητημάτων που μπορεί να τους επηρεάσουν, δεν υπάρχουν δύο περιπτώσεις ανάκτησης δεδομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες υπηρεσίες πρέπει να πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση στο μηχάνημα σας προτού αναγράψουν μια τιμή για τη δουλειά. Η αξιολόγηση όχι μόνο καθορίζει πόση εργασία θα χρειαστεί πρέπει να γίνει για την ανάκτηση των δεδομένων, αλλά και την πιθανότητα ανάκτησης όλων των δεδομένων με επιτυχία. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αποφασίσετε αν θα πάτε ή όχι με την υπηρεσία αυτή για να χειριστείτε την υπόθεση.

Αν και πολλές υπηρεσίες δεν δημοσιεύουν ή ακόμα εκτιμούν το κόστος σας χωρίς αξιολόγηση της συσκευής σας, οι πιο συνηθισμένες εκτιμήσεις των τιμών που βρήκαμε όταν ρωτήσαμε για έναν σκληρό δίσκο με άγνωστο πρόβλημα ήταν μεταξύ $ 200 και $ 700 για τις τυπικές υπηρεσίες. Το κόστος ανάκτησης σε μεγαλύτερες, πιο περίπλοκες συσκευές όπως ένας διακομιστής RAID ήταν πιθανό να κυμαίνεται στα χιλιάδες.

Είναι επικίνδυνο να πάτε με μια υπηρεσία που προσφέρει ένα κατ ‘αποκοπή ποσοστό για την ανάκαμψη. Μερικές φορές οι εργασίες ανάκτησης μπορούν να επιλυθούν με μια απλή επιδιόρθωση. Είναι πιθανό να πληρώσετε υπερβολικά εάν συμβαίνει αυτό και χρησιμοποιείτε μια κατ ‘αποκοπή υπηρεσία. Οι υπηρεσίες που σας παραθέτουν μια τιμή συχνά σας δίνουν μια πλήρη κατανομή της αξιολόγησής τους, ποιο είναι το πρόβλημα και τι θα χρειαστεί για να διορθωθεί και να ανακάμψει. Αυτή η διαφάνεια είναι κρίσιμη όταν μεταφέρετε τα πολύτιμα δεδομένα σας σε άλλη εταιρεία.

Οι καλύτερες υπηρεσίες που εξετάσαμε προσφέρουν εγγύηση “χωρίς χρέωση, χωρίς κόστος”, η οποία εξασφαλίζει στους πελάτες ότι δεν θα πληρώσουν εάν η υπηρεσία αποτύχει κατά την ανάκτηση δεδομένων από τη μονάδα δίσκου. Ορισμένες υπηρεσίες δεν προσφέρουν αυτή την εγγύηση, αλλά προσφέρουν δωρεάν αξιολόγηση της μονάδας δίσκου. Άλλες υπηρεσίες εξακολουθούν να χρεώνουν μια κατ ‘αποκοπή αμοιβή αξιολόγησης για να εξετάσουν τη μονάδα δίσκου για να δουν αν μπορούν να σωθούν τα δεδομένα. Στις αναθεωρήσεις μας επισημαίνουμε αν μια εταιρεία φέρει την εγγύηση αυτή, έχει απλώς μια δωρεάν αξιολόγηση ή χρεώνει ένα τέλος αξιολόγησης.

Σχεδόν κάθε υπηρεσία στη λίστα μας προσφέρει γρήγορη εξυπηρέτηση όταν χρειάζεστε τα δεδομένα σας γρήγορα και επείγουσας εξυπηρέτησης όταν είναι κρίσιμο να λάβετε τα δεδομένα σας όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτές οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι συνήθως διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα και θα λειτουργήσουν αμέσως για να πάρουν το αυτοκίνητό σας στα χέρια τους για αποκατάσταση όταν ο χρόνος είναι κρίσιμος Ανάλογα με τον αριθμό των μονάδων που υποβάλλετε και την έκταση της ζημίας, μπορείτε να λάβετε τα ανακτημένα δεδομένα σας μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Απλά να γνωρίζετε ότι οι υπηρεσίες αυτές κοστίζουν πολύ περισσότερο από την τυπική υπηρεσία.

Λίγα περισσότερα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν προετοιμάζεστε να πάτε με μια υπηρεσία ανάκτησης είναι ότι πολλές φορές θα χρειαστεί να παράσχετε μια συσκευή αποθήκευσης εργασίας για να μεταφέρετε τα ανακτημένα δεδομένα επάνω. Εάν όχι, θα πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή αποθήκευσης από την υπηρεσία, η οποία θα σας στείλει πίσω με τα δεδομένα σας. Ανάλογα με την ποσότητα των δεδομένων που ανακτώνται, ορισμένες υπηρεσίες μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταφορά μέσω FTP των δεδομένων σας μέσω του Διαδικτύου, αλλά αυτό συμβαίνει είτε για ειδικές περιπτώσεις είτε για μικρά ποσά δεδομένων.

Όταν συζητάτε την περίπτωσή σας, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ζητήσετε από την εταιρεία ανάκτησης είναι εάν έχει εξουσιοδοτηθεί από τον κατασκευαστή της συσκευής σας να πραγματοποιήσει ανάκτηση χωρίς να παραβιάσει μια εγγύηση. Οι καλύτερες υπηρεσίες έχουν εγκριθεί από τις περισσότερες μεγάλες μάρκες για να εργάζονται επιθετικά στο υλικό τους χωρίς να ακυρώνουν την εγγύησή σας. Μετά από όλα αυτά, ανάλογα με το πρόβλημα, ενδέχεται να δικαιούστε αντικατάσταση από τον κατασκευαστή.

 

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας