Internet Tutorials

Περιηγητής Firefox – Παρουσίαση των ικανοτήτων του

Το Mozilla Firefox είναι ένας γρήγορος, ελαφρύς και τακτικός περιηγητής ιστού ανοιχτού κώδικα. Κατά τη δημόσια κυκλοφορία του το 2004, το Mozilla Firefox ήταν το πρώτο πρόγραμμα περιήγησης που αμφισβήτησε την κυριαρχία του Microsoft Internet Explorer. Από τότε, το Mozilla Firefox έχει εμφανιστεί με συνέπεια στα 3 κορυφαία πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης παγκοσμίως. Τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το Mozilla Firefox τόσο δημοφιλές είναι το απλό και αποτελεσματικό UI, η ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης και οι ισχυρές δυνατότητες ασφαλείας. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους προγραμματιστές χάρη στην ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα και στην ενεργή κοινότητα προηγμένων χρηστών.

Ευκολότερη πλοήγηση

Το Mozilla έβαλε πολλούς πόρους στη δημιουργία ενός απλού αλλά αποτελεσματικού UI που στοχεύει στην ταχύτερη και ευκολότερη πλοήγηση. Δημιούργησαν τη δομή καρτέλας που έχει υιοθετηθεί από τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης. Τα τελευταία χρόνια, το Mozilla έχει επίσης επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση της περιοχής περιήγησης, απλοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου της γραμμής εργαλείων μόνο σε ένα κουμπί Firefox (το οποίο περιέχει ρυθμίσεις και επιλογές) και back/forward κουμπιά. Το πλαίσιο διεύθυνσης URL περιλαμβάνει άμεση αναζήτηση Google καθώς και αυτόματη λειτουργία πρόβλεψης / ιστορικού με την ονομασία Awesome Bar. Στη δεξιά πλευρά του πλαισίου διεύθυνσης URL υπάρχουν κουμπιά για το σελιδοδείκτη, το ιστορικό και τα κουμπιά ανανέωσης. Στα δεξιά του πλαισίου διεύθυνσης URL υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις επιλογές της μηχανής αναζήτησής σας. Εκτός αυτού, το κουμπί προβολής ελέγχει τι βλέπετε κάτω από τη διεύθυνση URL. Έπειτα, έχετε τα κουμπιά ιστορικού λήψης και τις home επιλογές.

Ταχύτητα

Το Mozilla Firefox διαθέτει εντυπωσιακές ταχύτητες φόρτωσης χάρη στον εξαιρετικό κινητήρα JavaScript JagerMonkey. Η ταχύτητα έναρξης και η απόδοση των γραφικών είναι επίσης μεταξύ των ταχύτερων στην αγορά. Ο Firefox διαχειρίζεται σύνθετο περιεχόμενο βίντεο και web χρησιμοποιώντας συστήματα γραφικών Direct2D και Driect3D που βασίζονται σε στρώματα. Η προστασία από σφάλματα διασφαλίζει μόνο την προσθήκη που προκαλεί το πρόβλημα να σταματά να λειτουργεί, όχι το υπόλοιπο περιεχόμενο που περιηγείται. Η ανανέωση της σελίδας επανεκκινεί τυχόν επηρεαζόμενα πρόσθετα. Το σύστημα καρτελών και το Awesome Bar έχουν βελτιωθεί ώστε να ξεκινήσουν / να αποκτήσουν αποτελέσματα πολύ γρήγορα.

Ασφάλεια

Ο Firefox ήταν ο πρώτος περιηγητής που εισήγαγε μια ιδιότητα ιδιωτικής περιήγησης που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο πιο ανώνυμα και με ασφάλεια. Το ιστορικό, οι αναζητήσεις, οι κωδικοί πρόσβασης, οι λήψεις, τα cookies και το αποθηκευμένο περιεχόμενο καταργούνται όταν τερματίζεται. Ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ενός άλλου χρήστη να κλέψει την ταυτότητά σας ή να βρει εμπιστευτικές πληροφορίες. Η ασφάλεια του περιεχομένου, η τεχνολογία κατά του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και η ενοποίηση κατά των ιών / antimalware εξασφαλίζουν την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη εμπειρία περιήγησης.

Εξατομίκευση & Ανάπτυξη

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του UI του Firefox είναι η προσαρμογή. Απλά κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργαλείων πλοήγησης για να προσαρμόσετε μεμονωμένα στοιχεία ή απλώς να σύρετε και να αποθέσετε στοιχεία που θέλετε να μετακινηθείτε. Ο ενσωματωμένος διαχειριστής πρόσθετων για Firefox σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε και να εγκαταστήσετε πρόσθετα στο πρόγραμμα περιήγησης καθώς και να δείτε αξιολογήσεις, συστάσεις και περιγραφές. Χιλιάδες προσαρμόσιμα θέματα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του προγράμματος περιήγησης. Οι δημιουργοί ιστοτόπων και οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν προηγμένο περιεχόμενο και εφαρμογές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Mozilla και το βελτιωμένο API.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

2 Σχόλια

Click here to post a comment

  • ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ FIREFOX ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΜΩΝΕΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ P/C ;;;;ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ CHROME TERASTIA ANAMONH ΓIA MHNYMATA ΤΕΡΑΣΤΙΑ

    • Αν αργεί γενικότερα το PC και όχι μόνο οι browsers τότε ένα ενδεχόμενο Format θα δώσει τη λύση. Μπορεί να έχει πολλά σκουπίδια ο υπολογιστής, να έχει δεχτεί ιούς και ένα σωρό άλλοι λόγοι. Το ίδιο ισχύει και για τους Browsers.

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας