How to Windows Tutorials

13 τρόποι και λόγοι που καταστρέφετε τον υπολογιστή σας

Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν.Ωστόσο μελετάω και έχω επισκευάσει υπολογιστές για πάνω από 10 χρόνια, και βλέπω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά ….

Οι άνθρωποι καταστρέφουν συνεχώς τους υπολογιστές τους!

Ορισμένα προβλήματα υπολογιστή οφείλονται σε αποτυχίες υλικού, ακριβώς όπως ένας φούρνος μικροκυμάτων ή ένα πλυντήριο πιάτων που μπορεί να χαλάσει λόγω ηλικίας, φθοράς ή ίσως εργοστασιακού ελαττώματος. Ενώ υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εντοπίσετε και ακόμη και να βοηθήσετε στην πρόληψη τέτοιων προβλημάτων, δε θα πω ποτέ ότι έχετε κάνει κάποιο λάθος κατά τύχη.

Πέρα από αυτό, όμως, όπως σχεδόν κάθε άλλο πρόβλημα: Τα προβλήματα που προκαλούμε στον εαυτό μας, κυρίως από την άγνοια, που ελπίζω ότι μπορώ να λύσω για σας εδώ.

Μερικές φορές, όμως, η αναβλητικότητα είναι ο εχθρός. Αναβάλουμε μια διαδικασία συντήρησης επειδή δεν έχουμε χρόνο ή λέμε στον ευατό μας ότι θα δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας για την επόμενη εβδομάδα.

Πέρα λοιπόν από τα παραπάνω, αφήστε τις ακόλουθες 13 συμβουλές να σας υπενθυμίσουν κάποια από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε να χαλάτε τον υπολογιστή σας!

1.Δεν κάνετε back up συχνά

Ένας μεγάλος τρόπος να διαλύσετε τον υπολογιστή σας, και κατ ‘επέκταση τον εαυτό σας, είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με κάποιο τρόπο που δεν είναι συνεχής.

Ναι, πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας συνεχώς, όπως σχεδόν χωρίς διακοπή … όλη την ώρα … τουλάχιστον μία φορά το λεπτό. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι αλήθεια.

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους τρόπους με τους οποίους χαλάτε τον υπολογιστή σας (και το smartphone σας, το iPad κ.λπ.).

Τα δεδομένα σας είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που έχετε στην κατοχή σας. Είναι οι αναντικατάστατες φωτογραφίες και τα βίντεό σας, η ακριβή σας μουσική, το σχολικό σας έντυπο που έχετε επενδύσει σε ώρες και ώρες κ.λπ. κλπ. Κλπ.

Ενώ είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το παραδοσιακό λογισμικό δημιουργίας back up για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε μια μονάδα δίσκου δικτύου, είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε και να είστε ασφαλέστεροι σε διάφορα επίπεδα για να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας με μια υπηρεσία δημιουργίας back up στο διαδίκτυο.

Έχω επανεξετάσει δεκάδες από αυτές τις online υπηρεσίες backup. Όλες είναι εξαιρετικές επιλογές και αποτρέπουν κάθε πιθανότητα να χάσετε τα σημαντικά σας πράγματα. Αν τα αρχεία σας είναι σημαντικά και τα χάσετε θα αναγκαστείτε υποχρεωτικά να αναζητήσετε εταιρεία ανάκτησης δεδομένων.

Το Backblaze και το Carbonite είναι τα αγαπημένα μου, backup χωρίς διακοπή, και τα δύο επιτρέπουν απεριόριστο χώρο για εκπληκτικά προσιτές τιμές.

Σταματήστε να ρισκάρετε με τον υπολογιστή σας και ξεκινήστε συνεχώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud! Τα περισσότερα smartphones έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οπότε φροντίστε να τις ενεργοποιήσετε και εσείς!

2.Δεν ενημερώνετε το antivirus

Ένας άλλος “καλός” τρόπος να κρασάρει ο υπολογιστής σας είναι να μην κρατήσετε ενημερωμένο το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που έχετε.

Οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού κάνουν νέους ιούς κάθε μέρα, αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους και βρίσκουν νέους τρόπους αποφυγής του λογισμικού προστασίας από ιούς. Ως απάντηση, το antivirus πρέπει να ανταποκριθεί εξίσου γρήγορα.

Με άλλα λόγια, το λογισμικό προστασίας από ιούς λειτουργούσε μόνο κατά 100% την ημέρα που το εγκαταστήσατε. Κάτι καταθλιπτικό, έτσι δεν είναι;

Τα περισσότερα προγράμματα προστασίας από ιούς, ακόμη και τα δωρεάν (τα οποία είναι αρκετά), ενημερώνουν αυτόματα τους ορισμούς τους, τον όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουν το σύνολο των εντολών που χρησιμοποιούν τα προγράμματα για τον εντοπισμό και την κατάργηση ιών και άλλων κακόβουλων προγραμμάτων.

Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν αναδυόμενα μηνύματα που σας ζητούν να το κάνετε αυτό με μη αυτόματο τρόπο ή σημειώσεις που εμφανίζονται στην οθόνη σχετικά με την ανάγκη ενημέρωσης του βασικού προγράμματος.

Δυστυχώς, βλέπω ότι οι άνθρωποι σβήνουν όλη την ώρα αυτά τα παράθυρα … χωρίς να τα διαβάζουν καθόλου! Ένα μήνυμα που εμφανίζεται ξανά και ξανά είναι συνήθως μια καλή ένδειξη ότι είναι σημαντικό.

Έτσι, σταματήστε να μειώνεται την ικανότητα του υπολογιστή σας να πολεμάει τους κακούς και βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένο! Απλά ανοίξτε το πρόγραμμα και αναζητήστε το κουμπί “ενημέρωση”.

3. Δεν εκτελείτε τα patch των προγραμάτων και των Windows

Παρόμοια με το λάθος της μη ενημέρωσης-σας-antivirus, απενεργοποιώντας αυτές τις ενημερώσεις λογισμικού, ειδικά εκείνες του λειτουργικού συστήματος, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαλάσετε τον υπολογιστή σας.

Η πλειοψηφία των ενημερώσεων κώδικα λογισμικού αυτές τις μέρες, ειδικά αυτές που προωθεί η Microsoft για τα Windows στην Patch Tuesday, διορθώνουν τα ζητήματα ασφαλείας, δηλαδή ζητήματα που έχουν ανακαλυφθεί και που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση από απόσταση στον υπολογιστή σας!

Μόλις εντοπιστούν αυτά τα τρωτά σημεία στα Windows, πρέπει να δημιουργηθεί μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα από τον προγραμματιστή (Microsoft) και στη συνέχεια να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, πριν τα κακά παιδιά μάθουν πώς να εκμεταλλευτούν την εν λόγω ευπάθεια και να αρχίσουν να κάνουν ζημιές.

Το τμήμα της διαδικασίας αυτής της Microsoft διαρκεί αρκετό καιρό, ώστε το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επεκτείνετε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας περαιτέρω, παρακαλώντας να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις κώδικα όταν παρέχονται.

Το Windows Update πιθανώς να εγκαθιστά αυτομάτως αυτές τις ενημερώσεις για εσάς, αλλά μπορείτε να το ελέγξετε και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

Είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση με τον υπολογιστή σας Mac ή Linux, το tablet σας και το smartphone σας … απλώς διαφορετικές λεπτομέρειες. Ωστόσο, εφόσον έχετε ειδοποιηθεί ότι μια ενημερωμένη έκδοση είναι διαθέσιμη στο iOS, στο λογισμικό smartphone ή στον πυρήνα του Linux: εφαρμόστε αμέσως την ενημέρωση!

Άλλες ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών είναι επίσης σημαντικές και για παρόμοιους λόγους. Εάν το λογισμικό του Microsoft Office, οι εφαρμογές iPad, τα προγράμματα Adobe, (κ.λπ. κλπ. Κλπ.) σας ζητούν να ενημερώσετε, απλά το κάνετε.

4. Δεν χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης

Όλοι χρησιμοποιούμε passwords. Οι περισσότερες από τις συσκευές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε απαιτούν να το κάνουμε.

Αυτό που δεν απαιτούν (συνήθως) είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι χαβαλές. Ένας “ισχυρός” κωδικός πρόσβασης, σε περίπτωση που δεν γνωρίζατε, είναι ένας κωδικός πρόσβασης που είναι άκρως απαραίτητος … με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους.

Ας ελπίσουμε ότι γνωρίζετε ότι οι κωδικοί πρόσβασης που περιλαμβάνουν το όνομά σας, απλά λόγια, 1234 κ.λπ., είναι όλοι “κακοί” κωδικοί πρόσβασης. Οι εμπειρογνώμονες ασφάλειας πληροφοριών καλούν αυτούς τους τύπους κωδικών πρόσβασης αδύναμους κωδικούς πρόσβασης.

Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι εύκολο να “σπάσουν” με ειδικό λογισμικό. Οι πολύ αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι ακόμα αρκετά εύκολοι για να τους μαντέψει κάποιος.

Κάντε τον εαυτό σας ασφαλέστερο και χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να θυμάστε κωδικούς, αφήνοντάς σας με έναν μόνο, ισχυρό κωδικό πρόσβασης για να απομνημονεύσετε. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, προγράμματα και υπηρεσίες.

5. Εξακολουθείτε να έχετε τα Windows XP

Τα Windows XP ήταν μάλλον το πιο επιτυχημένο προϊόν της Microsoft όλων των εποχών, σίγουρα το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της.

Δυστυχώς, τον Απρίλιο του 2014, η Microsoft ολοκλήρωσε σχεδόν όλη την υποστήριξή της, πράγμα που σημαίνει ότι οι σημαντικές τρύπες ασφαλείας που καλύπτονται κάθε μήνα στην Patch Tuesday δεν δημιουργούνται για τα Windows XP!

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι ευάλωτος σε όλα τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν βρεθεί και διορθωθούν σε νεότερες εκδόσεις των Windows, από τον Μάιο του 2014!

6. Δεν έχετε κάνει το update στα Windows από 8 σε 8.1

Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε πρόβλημα στον υπολογιστή σας των Windows 8, ειδικά εάν ενημερώσατε τα Windows 8 στα Windows 8.1, είναι να παρακάμψετε την επόμενη ενημερωμένη έκδοση στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1.

Αυτές οι δύο ενημερώσεις των Windows 8, 8.1 και 8.1, είναι εντελώς δωρεάν, μεσαίου μεγέθους ενημερώσεις για τα Windows 8 που διορθώνουν όλα τα είδη των προβλημάτων.

Η Microsoft όμως ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2018 :

“Εάν ενημερώσατε δωρεάν από τα Windows 8 έως τα Windows 8.1, θα χρειαστεί να κάνετε ξανά ένα update και να ενημερώσετε από το update των Windows 8.1 έως Windows 8.1. Αν όχι, θα σταματήσουμε να κάνουμε σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας. Σας ευχαριστούμε!

Αυτό είναι με λίγα λόγια.

Αυτό το Windows 8.1 update ήταν απλά ένα άλλο στοιχείο στο Windows Update, οπότε αν είστε επιμελής σχετικά με αυτό τότε είστε πιθανώς σε εξαιρετική κατάσταση.

Το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι τα Windows 10. Ήταν διαθέσιμο δωρεάν για το πρώτο έτος (έως τις 29 Ιουλίου 2016) αλλά δεν είναι πλέον. Αν έχετε το budget, τότε προτείνω να κάνετε αναβάθμιση.

7. Κάνετε Download λάθος πράγματα

Ένας άλλος πολύ συνηθισμένος τρόπος να χαλάσετε τον υπολογιστή σας είναι να κατεβάσετε λάθος είδη λογισμικού, γεμίζοντας τον υπολογιστή σας με πράγματα που δεν θέλατε ποτέ, όπως κακόβουλο λογισμικό και adware.

Όπως ίσως γνωρίζετε, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες, ίσως περισσότερα, εντελώς δωρεάν προγράμματα λογισμικού και εφαρμογές εκεί έξω.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα ελεύθερου λογισμικού. Ορισμένα είναι εντελώς δωρεάν, συχνά αποκαλούμενα δωρεάν λογισμικά, ενώ άλλα είναι μόνο “είδος” δωρεάν, όπως προγράμματα trialware και προγράμματα shareware.

Μερικοί ιστότοποι λένε στους χρήστες δια διαφημίσεων ότι η λήψη είναι δωρεάν, όταν στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που λένε είναι ότι η πραγματική διαδικασία λήψης είναι δωρεάν.

Αυτό που δημιουργεί όλη αυτή την σύγχυση είναι να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε κάτι άλλο από αυτό που νομίζατε ότι παίρνατε. Είναι απογοητευτικό, το ξέρω.

8. Έχετε αφήσει άχρηστες εφαρμογές να τρέχουν

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να χαλάσετε τον υπολογιστή σας είναι εγκαθιστώντας ή αφήνοντας ήδη εγκατεστημένο λογισμικ μεό σκουπίδια στον υπολογιστή σας, το χειρότερο από το οποίο είναι το είδος που τρέχει στο παρασκήνιο όλη την ώρα.

Μέρος του λόγου για το οποίο ορισμένες εταιρείες μπορούν να πουλήσουν τους υπολογιστές τους σε τόσο χαμηλό κόστος είναι να πάρουν χρήματα από τους κατασκευαστές λογισμικού για να συμπεριλάβουν δοκιμαστικές εκδόσεις των προγραμμάτων τους στο ολοκαίνουριο υπολογιστή σας. Διαβάστε πως οι εταιρείες πληρώνονται για να κάνουν τον υπολογιστή σας πιο αργό.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν ελάχιστη χρησιμότητα για αυτά τα προγράμματα. Αυτό που κάνει η πλειονότητα των νέων χρηστών υπολογιστών είναι να διαγράψουν τις συντομεύσεις σε αυτά τα προγράμματα.

Αυτό που μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτά τα προγράμματα είναι ακόμα εγκατεστημένα και σπαταλούν χώρο, απλά κρυμμένα από την καθημερινή σας χρήση. Ακόμη χειρότερα, ορισμένα από αυτά τα προγράμματα αρχίζουν στο παρασκήνιο όταν ξεκινούν τον υπολογιστή σας, καλύπτωντας τα συστήματα πόρων και επιβραδύνοντας τον υπολογιστή σας.

Στην πραγματικότητα, το προεγκατεστημένο λογισμικό είναι πάντα ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για μια υποτονική συνολική εμπειρία υπολογιστή.

Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να διορθωθεί, τουλάχιστον στα Windows. Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και, στη συνέχεια, στην εφαρμογή “Προγράμματα & Λειτουργίες” και απενεργοποιήστε αμέσως ό, τι γνωρίζετε ότι δεν χρησιμοποιείτε. Κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα για τα οποία δεν είστε σίγουροι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Revo Uninstaller για να κάνετε ολοκληρωτική απεγκατάσταση όλων των αρχείων.

9.Αφήνετε τα άχρηστα αρχεία να γεμίσουν το σκληρό δίσκο

Σίγουρα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε πρόβλημα στον υπολογιστή σας, αλλά αφήνοντας άχρηστα πράγματα να γεμίζουν το σκληρό σας δίσκο, ειδικά με τα μικρότερα solid state drives, μπορεί να επηρεάσει πόσο γρήγορα λειτουργούν ορισμένα μέρη του υπολογιστή σας.

Γενικά, η ύπαρξη “άχρηστων πραγμάτων” στον υπολογιστή σας που δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερα κακό, αλλά δεν καταλαμβάνει χώρο.

Για παράδειγμα, το λειτουργικό σύστημα, τα Windows, χρειάζεται ένα ορισμένο αριθμό “εργασίας”, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί προσωρινά, αν χρειαστεί. Η Επαναφορά Συστήματος έρχεται στο μυαλό ως ένα χαρακτηριστικό που θα χαρείτε να έχετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει αν δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος.

Για να αποφύγετε προβλήματα, συνιστούμε να διατηρείτε το 10% της συνολικής χωρητικότητας του κεντρικού σας δίσκου ελεύθερο.

Έχοντας εκατοντάδες ή χιλιάδες επιπλέον αρχεία καθιστά επίσης πιο δύσκολο για το πρόγραμμα προστασίας από ιούς να σαρώσει τον υπολογιστή σας και να το κάνει πιο δύσκολο στην ανασυγκρότηση.

Στα Windows, ένα πραγματικά εύχρηστο εργαλείο που ονομάζεται Disk Cleanup θα φροντίσει τα περισσότερα από αυτά για εσάς. Απλά αναζητήστε το στα Windows ή εκτελέστε το cleanmgr από το Run ή την Command Prompt.

Εάν θέλετε κάτι που κάνει ακόμα πιο λεπτομερή δουλειά, το CCleaner είναι εξαιρετικό. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν.

Μην ανησυχείτε, συνήθως δεν είναι δικό σας λάθος ότι αυτά τα αρχεία συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Είναι απλά μέρος του πώς λειτουργούν τα Windows και άλλο λογισμικά.

10. Δεν κάνετε Defrag σε τακτκική βάση

Ο κατακερματισμός συμβαίνει φυσικά καθώς ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας γράφει δεδομένα σε όλο τον δίσκο. Έχοντας ένα κομμάτι εδώ, και λίγο εκεί, καθιστά δυσκολότερη την ανάγνωση αυτών των δεδομένων, επιβραδύνοντας πόσο γρήγορα ο υπολογιστής σας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Όχι, ο υπολογιστής σας δεν πρόκειται να καταρρεύσει ή να εκραγεί αν ποτέ δεν κάνετε defrag, αλλά αν το κάνετε σε τακτική βάση μπορεί σίγουρα να επιταχύνει σχεδόν κάθε πτυχή της χρήσης του υπολογιστή σας, ειδικά μη σχετικές με το Διαδίκτυο εργασίες.

Τα Windows έχουν ενσωματωμένο εργαλείο ανασυγκρότησης, αλλά αυτό είναι ένας τομέας όπου άλλοι προγραμματιστές δεν το χρησιμοποιούν πλέον, καθιστώντας ευκολότερο στη χρήση με πιο αποτελεσματικά εργαλεία.

11. Δεν καθαρίζετε φυσικά τον υπολογιστή σας

Ο μη σωστός καθαρισμός του υπολογιστή σας,  ειδικά ένας επιτραπέζιος υπολογιστής, είναι μια συχνά παραβλεφθείσα εργασία συντήρησης που θα μπορούσε τελικά να βλάψει τον υπολογιστή σας.

Τι συμβάνει ; 1) Πολλοί ανεμιστήρες του υπολογιστή σας συλλέγουν σκόνη και άλλα βρωμιά, 2) η βρωμιά δημιουργεί πρόβλημα και επιβραδύνει τους ανεμιστήρες, 3) τα εξαρτήματα του υπολογιστή που ψύχονται από τους ανεμιστήρες αρχίζουν να υπερθερμαίνονται, 4) μόνιμα.

Με άλλα λόγια, ένας βρώμικος υπολογιστής είναι ένας καυτός υπολογιστής και οι καυτοί υπολογιστές αποτυγχάνουν.

Εάν είστε τυχεροί, το λειτουργικό σας σύστημα θα σας προειδοποιήσει ότι ορισμένα κομμάτια του υλικού είναι υπερθερμαντικά ή θα ακούσετε έναν ηχητικό ήχο. Τις περισσότερες φορές δεν θα είστε τυχεροί και αντίθετα ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να απενεργοποιείται από μόνος του μέχρι να μην ξανανοίξει.

Είναι εύκολο να καθαρίσετε έναν ανεμιστήρα σε υπολογιστή. Απλά πηγαίνετε να αγοράσετε ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τη σκόνη από οποιοδήποτε ανεμιστήρα στον υπολογιστή σας.

Στους επιτραπέζιους υπολογιστές, βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσετε τους ανεμιστήρες στο τροφοδοτικό και στη θήκη. Επίσης έχουν ανεμιστήρες οι κάρτες γραφικών, η μνήμη RAM και οι κάρτες ήχου έχουν.

Τα tablets και οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνήθως ανεμιστήρες. Μπορείτε και εκεί να χρησιμοποιήσετε τον πεπιεσμένο αέρα (Blower) για να καθαρίσετε την σκόνη. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται ειδικός τεχνικός για να ανοίξει την συσκευή σας και να την καθαρίσει σωστά..

Ναι, τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια χρειάζονται καθαρισμό, αλλά οι βρώμικες εκδόσεις αυτών των συσκευών συνήθως δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα.

Προσέξτε να καθαρίζετε προσεκτικά την οθόνη, καθώς υπάρχουν οικιακές χημικές ουσίες καθαρισμού που μπορεί να τις βλάψουν μόνιμα.

12. Αγνοείτε προβλήματα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας

Συχνά ακούω από τους ανθρώπους ότι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα για μέρες, εβδομάδες ή και χρόνια, επειδή δεν πίστευαν ότι ήταν αρκετά έξυπνοι για να το αντιμετωπίσουν ή δεν είχαν την πολυτέλεια να το δουν. Πόσο λυπηρό είναι αυτό ;!

Να ξέρετε ότι ο τεχνικός σας δεν πρόκειται να σας πει ότι πολλά προβλήματα φτιάχνονται εύκολα από εσάς.. Άλλωστε πρέπει να ζήσει κι αυτός..

Τα περισσότερα προβλήματα με τον υπολογιστή είναι αρκετά εύκολο να διορθωθούν!

Στην πραγματικότητα, λέω συχνά στους ανθρώπους ότι το 90% των προβλημάτων που ακούω σχετικά με αυτές τις μέρες μπορεί να διορθωθεί αφού δοκιμάσουν ένα ή περισσότερα πράγματα!

Εξακολουθείτε να μην είστε πεπεισμένοι για τις εκπληκτικές δυνατότητές σας; Ακόμα κι αν αυτά τα λίγα απλά πράγματα δεν κάνουν το κόλπο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο.

13. Δεν ζητάτε βοήθεια όταν την χρειάζεστε

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι ότι δεν ζητάτε βοήθεια όταν την χρειάζεστε!

Μην αισθάνεστε άσχημα!

Αν νομίζετε ότι ίσως μπορείτε να διορθώσετε ένα πρόβλημα που εμφανίζεται, τρέχετε στην αγαπημένη σας Google για βοήθεια.

Ίσως να ρωτήσετε έναν φίλο στο Facebook.

Όλα αυτά τα πράγματα είναι υπέροχα. Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ότι βρήκες την λύση.

Ευτυτχώς για εσάς υπάρχουν πολλές λύσεις στο ίντερνετ.

Μπορείτε να βρείτε λύσεις και στο Tech Tutorials, όπου με ένα σχόλιο σας είμαστε στηυ διάθεση σας για να βοηθήσουμε.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας