How to Windows Tutorials

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα μαύρης οθόνης στα Windows 10 Build 18323

Η Microsoft ξεκίνησε πρόσφατα την Windows 10 έκδοση 1903 preview build 18323 και επειδή πλησιάζουμε τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η επόμενη μεγάλη ενημέρωση δυνατοτήτων OS, η εστίαση είναι κυρίως στο να εξευγενίσουμε τα σφάλματα και να βελτιώσουμε την απόδοση.

Παρόλο που εξακολουθούν να προστίθενται νέες λειτουργίες, μην περιμένετε να εμφανιστούν υπερβολικές αλλαγές για τους επόμενους μήνες, καθώς η Microsoft χρειάζεται απολύτως να βεβαιωθεί ότι τα Windows 10 έκδοση 1809 τρέχουν άψογα.

Ειδικά μετά την πρώτη γεύση ενημέρωσης του Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή, καθώς αυτή η συγκεκριμένη έκδοση αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο αργή ενημέρωση της Microsoft.

Αλλά όπως κάθε νέα κατασκευή, το Windows 10 build 18323 έρχεται με μερικά από τα δικά του προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων οθονών που θα μπορούσαν να βιώσουν οι χρήστες όταν προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν ορισμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Βασικά, η Microsoft αναγνώρισε δύο διαφορετικά θέματα μαύρης οθόνης σε αυτή τη νέα κατασκευή.

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το ένα που χτυπά το Windows Sandbox. Η εταιρεία εξηγεί ότι μερικοί χρήστες ενδέχεται να βλέπουν μια μαύρη οθόνη όταν προσπαθούν να εκκινήσουν το Sandbox και επειδή δεν υπάρχει ακόμα λύση, η μόνη επίσημη λύση είναι να περιμένετε μέχρι να εκδοθεί πλήρης αποτύπωση.

Ωστόσο, είδα τους χρήστες να ισχυρίζονται ότι η μαύρη οθόνη των Windows Sandbox επιλύθηκε αφού ενεργοποιήσαμε και ενεργοποιήσαμε αυτή τη λειτουργία, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό για να δείτε αν υπάρχει κάποια διαφορά.

Για αρχάριους, το Windows Sandbox είναι μια νέα έκδοση των Windows 10 που έρχεται στους χρήστες με την έκδοση 1903 που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε εφαρμογές σε ένα κλειστό και ασφαλές περιβάλλον. Είναι περισσότερο σαν μια λύση εγχώριων εικονικών μηχανών, το Sandbox των Windows θα εμποδίσει την εμφάνιση κάθε κακόβουλου λογισμικού στα δεδομένα σας, με όλο το περιεχόμενο να διαγράφεται όταν κλείνετε το προστατευμένο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, υπάρχουν μαύρες οθόνες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν όταν χρησιμοποιείτε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας, το DisplayLink ή το Miracast. Η Microsoft λέει ότι αυτό συμβαίνει μόνο αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα οδήγησης AMD ή NVIDIA και ότι μια λύση είναι ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση σε αυτήν την περίπτωση και καταλήγει στη δημιουργία ενός νέου κλειδιού μητρώου που θα επιλύσει το πρόβλημα.

Παρόλο που αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εκκίνηση του Επεξεργαστή Μητρώου, μπορείτε να κάνετε το όλο θέμα από μια αυξημένη γραμμή εντολών (κάντε κλικ στο μενού Έναρξη> πληκτρολογήστε cmd.exe> κάντε δεξί κλικ> Εκτέλεση ως διαχειριστής). Στο νέο παράθυρο, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

reg add HKLM\Software\Microsoft\Windows\Dwm /v EnableFrontBufferRenderChecks /t REG_DWORD /d 0 /f

Εάν το κάνατε σωστά, οι μαύρες οθόνες δεν θα πρέπει πλέον να εμφανίζονται. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας, αλλά δεδομένου ότι όλα καταλήγουν σε ένα κλειδί μητρώου, θα πρέπει να είστε ασφαλείς ούτως ή άλλως.

Οι μαύρες οθόνες έχουν γίνει αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα στα Windows 10, και μερικές από αυτές που αναβαθμίζονται από παλαιότερες εκδόσεις ίσως το γνωρίζουν πολύ καλά. Προηγούμενες ενημερώσεις των Windows 10 χτυπήθηκαν από προβλήματα μαύρης οθόνης που τους άφησαν ελάχιστες ή καθόλου επιλογές, οπότε είναι κρίσιμο για τη Microsoft να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν όπως αναμένεται.

Αυτή η δομή διορθώνει ένα τέτοιο πρόβλημα, με την Microsoft να εξηγεί στις επίσημες σημειώσεις έκδοσης τα εξής:

“Επιδιορθώσαμε ένα πρόβλημα σε ορισμένες συσκευές που μερικές φορές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην οθόνη να παραμείνει μαύρη κατά την εκκίνηση μέχρι να πατηθεί το CTRL + Alt + Del.”

Τα Windows 10 έκδοση 1903 αναμένεται να οριστικοποιηθούν τον Μάρτιο και, όπως συμβαίνει κάθε φορά, η κατασκευή RTM θα αποσταλεί στους εμπλεκόμενους πρώτους μετά την υπογραφή τους. Η δημοσίευση του κοινού θα πρέπει να ξεκινήσει τον Απρίλιο, αλλά με δεδομένη την πρώτη ενημέρωση του Οκτωβρίου, αναμένουμε από την εταιρεία να υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση και να πάρει περισσότερο χρόνο για να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Please follow and like us:
0

About the author

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Add Comment

Click here to post a comment

Σας βοήθησε το άρθρο ; Κάντε το Share στα Social Media και βοηθήστε μας